Home > Failed To > Failed To Load Module Vesa Ubuntu

Failed To Load Module Vesa Ubuntu

Contents

andrewthomas View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by andrewthomas 01-14-2011, 05:52 AM #7 X.Cyclop Member Registered: Jun 2006 Location: Tlv Before reporting bugs in pre-release versions please check the latest version in the X.Org Foundation git repository. Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.Server terminated with error (1). post/5757/#cmnt104125 E_user 17.05.2011 11:11 # + 0 - Не знаю есть ли в этом смысл, но хочу немного описать железо. Так вот материнка ASUS AT510NT-I со встроеной графой Nvdia Ion. Реклама this contact form

cubiccat 07.05.2011 13:13 # + 0 - Пакет x11-drivers/xf86-input-evdev тоже неплохо бы поставить, если еще нет. Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting, (++) from command line, (!!) notice, (II) informational, (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Closing log file.xinit: giving upxinit: unable to connect to X server: Connection refusedxinit: server error$$$$$ I have a feeling that it's not as simple as running-as-user over running-as-root (probably X as For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration. https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-834776-start-0.html

Failed To Load Module Vesa Ubuntu

Google was almost useful, but not quite, thus this query.As I can't get X running, I have to use a WinXP (the dual-boot portion of same computer) with FAT32 partition for I'm never changing virtual consoles (still on initial Alt-F1 console). I'll have to carefully look at the logs.Edit: Hmm, Ubuntu uses 24bit:[ 82.315] (--) Depth 24 pixmap format is 32 [email protected]: Could you post an Xorg.0.log from Arch now that it's ALL RIGHT!

From the ArchWiki entry for Mach64 I gathered that all I had to do was pacman -S xf86-video-mach64, and that's all I did.That bought me a slightly different output; the only Last edited by Gusar (2011-11-14 20:12:10) Offline Pages: 1 Index »Newbie Corner »[SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... Either Ubuntu patches X (similar to how Arch does if for Nvidia cards) or they some extra magic before starting X. HTaeD 07.05.2011 18:11 # ↑ + 0 - Удаление лишнее.

Attachments: signature.asc (0.19 KB) dhkuhl at optonline Dec4,2009,11:39AM Post #3 of 12 (5429 views) Permalink Re: X fails after new install [In reply to] Neil Bothwick wrote: > On Thu, 03 Dec 2009 E_user 17.05.2011 11:29 # ↑ + 0 - Я так понимаю не есть правильно, что директории /etc/X11/xorg.conf.d/ у меня нет..? I would have preferred logs when xf86-video-vesa is not installed. http://www.gossamer-threads.com/lists/gentoo/user/202676 So I'm going to suspect that my installation has diverged from "normal" (Who's to say what's normal..? ), and hit the Big Red Button, just do a fresh netinstall.

But Ctrl+Alt+F7 took me ~back to the twilight zone. philosoft 16.05.2011 21:41 # + 2 - Что-то ты заглох, касатик, завелось али нет? Коль завелось «решено» поставь. asked 6 years ago viewed 3135 times active 1 month ago Related 2Why Xnest server has different glxinfo than normal Xorg server?1Keyboard is not responsive on xorg-server-1.13.11How to use all buttons They are .so files found in /usr/lib/xorg/modules/drivers and are the fallbacks Xorg automatically tries if the specific driver module for your screen can't be loaded. –alanc Nov 27 '10 at 15:36

Xorg No Devices To Configure

Anrock 06.05.2011 22:29 # + 1 - И в make.conf еще в INPUT_DEVICES воткнуть evdev и nvidia в VIDIO_CARS, если вдруг еще не. И перекомпилять это дело еще.Плюс сдается мне, что http://www.linuxquestions.org/questions/gentoo-87/x-won't-start-no-matter-what-i-try-intel-hd-graphics-i3-1st-gen-884695/ xorg.conf сгенерил?nepank ★★ (31.10.2014 23:25:42) СсылкаОтвет на: комментарий от nepank 31.10.2014 23:25:42xorg.conf сгенерил?Кончай советовать хернюdaemonpnz ★★★★★ (31.10.2014 23:31:04) СсылкаОтвет в этой строке: [ 53.822] (EE) No drivers available.Ordy (31.10.2014 23:34:07) СсылкаДрайвера Failed To Load Module Vesa Ubuntu I am using intel and evdev in my /etc/make.conf. But your subtle reminder that root is a security risk _is_ an excellent point.

Let me be clear; "startx" (root or an unprivileged user) doesn't seem to give me an X graphical session, but instead dumps me back to a shell prompt in a minute http://juicecoms.com/failed-to/failed-to-load-module-fbdevhw-invalid-module-0.html derfenix 06.05.2011 22:30 # ↑ + -1 - пусть ставит всё, если не поймёт, что именно из этого необходимо.я указал направление, дальше пусть думает сам. Posts: 120 Original Poster Rep: Nothing, it's still the same. Topics: Active | Unanswered Index »Newbie Corner »[SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ...

E_user 17.05.2011 11:04 # + 0 - С таки вот make.conf я пересобрал (вроде и для себя неожиданно) все.# cat /etc/make.conf CHOST="i686-pc-linux-gnu"CFLAGS="-O2 -march=core2 -mfpmath=sse -fomit-frame-pointer -pipe"CXXFLAGS="${CFLAGS}"MAKEOPTS="-j2"EMERGE_DEFAULT_OPTS="--jobs=2"USE="X udev opengl xorg vdpau -gtk andrewthomas View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by andrewthomas 01-02-2011, 04:27 PM #3 X.Cyclop Member Registered: Jun 2006 Location: Tlv I didn't have hal or dbus installed ( i don't see why it wasn't...) iro_number1 View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts navigate here Using defaults. [ 3317.868] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0) [ 3317.868] (**) | |-->Monitor "" [ 3317.868] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".

Using a default monitor configuration. [ 3317.868] (==) Automatically adding devices [ 3317.868] (==) Automatically enabling devices [ 3317.868] (WW) The directory "/usr/share/fonts/misc/" does not exist. [ 3317.868] Entry deleted from Powered by Pelican. Hello Arch enthusiasts ---I'm new to Arch Linux, but not to Linux (I've been using the following distros for a decade or so, roughly in this sequence: Slackware, Redhat, SuSE, Debian,

Last edited by truebuilder (2011-11-10 04:12:10) Offline #2 2011-11-02 19:21:17 karol Archivist Registered: 2009-05-06 Posts: 25,436 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ...

By contrast, the former seems to know enough to not attempt to load "fglrx", but fails on "ati" (module does not exist, 0) then all the rest.The Lubuntu logfile has this Or it's merely an ordinary mistake? I set it up via The X Server Configuration HOWTO. And I even located ati-dri and tried with that.

When I created (the default is apparently no such) /etc/X11/xorg.conf.d/10-monitor.conf with just its example:Section "Monitor" Identifier "Monitor0" EndSection Section "Device" Identifier "Device0" Driver "vesa" #Choose the driver used for this monitor Last edited by truebuilder (2011-11-02 20:07:15) Offline #4 2011-11-02 20:13:45 truebuilder Member Registered: 2011-11-02 Posts: 12 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... xinit: connection to X server lost waiting for X server to shut down Server terminated successfully (0). http://juicecoms.com/failed-to/failed-to-load-module-nvidia-ubuntu-10-10.html E_user 07.05.2011 17:59 # ↑ + 0 - Не уверен, что я правильно выразился. Дело в том, что раньше если я хотел переустановить программу, я её удалял emerge -c curl, а